İTU - İYİ TARIM UYGULAMALARI Belgesi Belgelendirme ve Danışmanlık Firması izmir İYİ TARIM UYGULAMALARI Belgesi
İTU - İYİ TARIM UYGULAMALARI Kalite Yönetim Sistemi
iyi tarım uygulamaları belgelendirme firması
İTU - İYİ TARIM UYGULAMALARI ;
Küresel ısınma sonucu oluşan sorunlar ve dünyanın ekolojik dengesinin gitgide daha çok bozulması, insanların sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusundaki endişelerini arttırmaktadır. Tarımsal ürün üretimine bugün daha fazla önem verilirken bu alanda standartların geliştirilmesi ve üretici firmaları belgelendirme çalışmaları gittikçe hız kazanmaktadır. İyi Tarım Uygulamaları da belgelendirme çalışmalarının yapıldığı bir standarttır.
İyi Tarım Uygulamaları, tarımsal üretimin, insan, hayvan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde yapılmasını, bu yapılırken doğal kaynakların korunmasını ve tarımsal üretimin izlenebilir ve sürdürülebilir olmasını sağlayacak koşulların yaratılmasını sağlanmak üzere geliştirilmiştir. Aynı zamanda piyasalara, güvenilir tarım ürünlerinin sunulması hedeflenmiştir.
İyi Tarım Uygulamaları, sadece bugünün sağlıklı yaşam ve beslenme koşullarını düzenlemek amacı ile tasarlanmamıştır. İyi Tarım Uygulamaları teknikleri ile tarımsal üretim yapılması, gelecek nesillerin de sağlıklı ve yeterli gıda üretebilecekleri hava, su ve toprak gibi doğal kaynaklara sahip olmasını sağlamış olmaktadır.
Bu bilinç ile hareket eden Dünya Ticaret Örgütü, tarımsal ürünlerin üretimi ve ticareti konusunda, hayvan ve bitki sağlığını esas alan ve uluslararası standartların korunması amacını güden, gıda güvenliğine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı bir anlaşma oluşturmuştur.
Sağlık ve Bitki Sağlığı Önlemleri Anlaşması’nın esas aldığı iki uygulama bulunmaktadır:
•         Gıda güvenliği konusunda uygulanmak üzere, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları standardı (HACCP, Hazard Analysis Critical Control Points)
•         Tarımsal üretimde uygulanmak üzere İyi Tarım Uygulamaları (GAP, Good Agricultural Practices)
Dünya Gıda Teşkilatı da (FAO), İyi Tarım Uygulamaları’nın prensipleri üzerinde çalışmalar yapmıştır.
Daha sonra Avrupa Birliği ülkelerindeki büyük perakendeci kuruluşlar bir araya gelmişler ve Avrupa Perakendeciler Ürün Çalışma Grubu’nu (EUREP) kurmuşlardır. Bu kuruluş 1999 yılında, yaş meyve ve sebze üretiminde İyi Tarım Uygulamaları’nın esasları ile ilgili Avrupa Perakendeciler Ürün Çalışma Grubu, İyi Tarım Uygulamaları Protokolü’nü (EUREPGAP) hazırlamışlardır.
Dünya Gıda Teşkilatı (FAO) tarafından İyi Tarım Uygulamaları, tarım üretim sistemlerinin sosyal anlamda sürdürülebilir olması, ekonomik açıdan verimli ve kazanç sağlayan bir sistem olması, insan sağlığı açısından güvenilir olması, çevre açısından duyarlı davranılması için uygulanması gereken standartlar olarak tanımlanmıştır. Asıl amaç, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden yapılacak bir tarımsal üretimdir.
Bu bakımdan İyi Tarım Uygulamaları sistemi, Zararlılarla Entegre Mücadele tekniği ile (Integrated Pest Management), Entegre Ürün Yetiştiriciliği tekniğinin (Integrated Crop Management), tarımsal üretimde birlikte uygulanmasını gerektirmektedir.
Dünyada bu gelişmeler olurken, ülkemizde de uluslararası çevrede kabul gören çeşitli standartların takip edilmesi ve uygulanması gerekli olmaya başlamıştır. Üstelik ülkemizde, hava, su ve toprak koşulları yanında iklim koşullarının da son derece uygun olması ve ülkemizin bir tarım ülkesi olması, iyi tarım uygulamalarının takip edilmesini bir yerde zorunlu kılmıştır.
Ancak ülkemizde tarım üretiminde hala geleneksel yöntemlerin kullanılıyor olması ve teknik hizmet alma konusunda tutucu davranışlar ve maddi olumsuzluklar yaşanması, tarımsal üretimde bazı sorunlar ortaya çıkarmıştır. Ama en önemli sorun bilinçsiz zirai ilaçların kullanılması ve ihraç edilen tarımsal ürünlerde ortaya çıkan kimyasal kalıntılardır.
İyi Tarım Uygulamaları konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılında çıkarılan ve 2010 yılında revize edilen İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik, bu konuda önemli bir adım kabul edilmektedir. Bu yönetmeliğin çıkarılış amacı, uluslararası kabul gören İyi Tarım Uygulamaları esasları ile örtüşmektedir. Bu sayede başta meyva ve sebze üretimi olmak üzere, her türlü tarımsal üretim gelişmeye başlamıştır. Aynı zamanda bu uygulamalar sayesinde üretici firmalar dış pazarlarda daha fazla rekabet etme gücü elde etmişlerdir.
İyi Tarım Uygulamaları, sadece tarımsal üretim teknikleri açısından değil, üretim sonrası ürünün tarladan toplanması, taşınması ve depolanması gibi sonraki aşamalarda da hijyen koşulları açısından da önemlidir. İyi Tarım Uygulamaları bu noktada ürünün temiz tutulması, gerekli hijyen koşullarının sağlanması ve ürüne herhangi bir bulaşmanın önünden geçilmesi için HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları standardından yararlanmaktadır.
Ama her şeyden önce tarımsal üretimde kalite, tarımsal üretimin yapıldığı çevre ve üretimde çalışanların güvenliği de göz önünde bulundurulmaktadır ve bu konularda, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını da kullanmaktadır.
Kısaca toparlamak gerekirse, İyi Tarım Uygulamaları koşullarına uyularak üretilen ve ürünler, zararlı kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kalıntılar içermediği için insan sağlığına zarar vermemektedir. Keza üretim sırasında gerekli koşullara uyulduğu için doğanın dengesine zarar vermeden ve çevre kirletilmeden üretim yapılmış olmaktadır. Aynı zamanda ülkenin yasal düzenlemelerine uyum sağlanmış olmaktadır.
Bütün bu sayılan durumlar sadece bir kazanç olmakla kalmayıp bir de üretici firmalara İyi Tarım Uygulamaları Belgesi verildiğinde, firmaların ulusal ve uluslararası rekabet gücü artmakta ve yeni pazarlara girme şansları yükselmektedir.
   Diğer Hizmetlerimiz ;
Kayra İletişim
0232 364 49 03
Danışmanlık ve Belgelendirme Talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz
BRC FOOD Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
BRC FOOD Belgesi
BRC FOOD Belgesi Nedir? BRC FOOD Kapsamındaki Ürün Listesi? BRC FOOD nasıl alınır?
İTÜ İyi Tarım Uygulamaları Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
İTÜ İyi Tarım Uygulamaları
İTÜ İyi Tarım Uygulamaları Belgesi Nasıl Alınır ? İyi Tarım Uygulamaları Kimler Alabilir?
ISO 22000 Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
ISO 22000 Belgesi
ISO 22000 Belgesi Nedir? ISO 22000 Hangi Firmalar Alabirler ? ISO 22000 Belgesi nasıl alınır?
FSSC22000 Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
FSSC 22000
FSSC22000 Belgesi Nasıl Alınır ? FSSC22000 Belgesi Belgelendirme aşamaları nelerdir?
BSCI Belgesi Veren Firma Kayra Danışmanlık Belgelendirme
BSCİ Belgesi
BSCİ Belgesi Nedir? BSCİ Belgesi Nasıl Alınır ? BSCİ Belgesi alım aşamaları nelerdir?
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti
İZMİR
Ege Üniversitesi
ISO 9001:2015 Belgesi Danışmanlık ve Belgelendirme Hizmeti
ISO 22000 Belgesi, ISO 9001:2015 Belgesi Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti
TİRE
Tire Süt Kooperatifi
ISO 22000 Belgesi, ISO 9001:2015 Danışmanlık Hizmeti
ISO 14001 Belgesi, CE Belgesi, TSE Belgesi, ISO 9001:2015 Belgesi Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti
İZMİR
YATSAN
ISO 14001 Belgesi, CE Belgesi, TSE Belgesi, ISO 9001:2015 Belgesi hizmeti
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık Hizmeti
AYDIN
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi
ISO 9001:2015 Belgesi Danışmanlık Hizmeti
Tarım Köyişleri izni, Marka Tescil, ISO 22000 Belgesi , ISO 9001:2015 Belgesi Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti
TİRE
Tikab Ltd. Şti.
Tarım Köyişleri izni, Marka Tescil, ISO 22000 , ISO 9001:2015 Belgesi
ISO 9001:2015 Belgesi, CE Belgesi, ISO 9001 Danışmanlık, TSE Danışmanlık Hizmetleri
İZMİR
Güven Plastik Ltd. Şti.
ISO 9001:2015 , CE Belgesi, TSE Danışmanlık Hizmeti
ISO 9001:2015 Belgesi , Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti, Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi, Marka Tescil Belgesi, Garanti Belgesi, HYB Danışmanlık
MANİSA
Efsane Mobilya LTd. Şti.
ISO 9001:2015 ,Endüstriyel Tasarım Tescil ,Marka Tescil Hizmeti,
TSE Beglesi,Garanti Belgesi, Satış Snrası Servis Hizmetleri Yeterlilik Belgesi, TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgelendirme
İSTANBUL
Cevahirler Holding
Agrega CE Belgesi, Perlit CE Belgesi, Belgelendirme Hizmeti
ISO 9001:2015 Belgesi Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti
MANİSA
Tümer Metal Ltd. Şti.
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Hizmeti
CE Belgesi, TSE Belgesi, OHSAS 18001 Belgesi, ISO 14001 Belgesi, GMP Belgesi, ISO 9001:2015 Belgesi Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti
İZMİR
Yapısan Park
CE Belgesi, TSE Belgesi ,ISO 14001 ,GMP Belgesi, ISO 9001 Belgesi Hizmeti
Marka Tescil, ISO 22000 Belgesi , Belgesi Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlık ve Belgelendirme hizmeti
UŞAK
Hacıbey Baklavaları
Marka Tescil, ISO 22000 Belgesi , Belgelendirme Hizmeti
KAYRA WEB SERVİSİ Copyright © | Web Dizayn